Het nieuwe yoga seizoen start op maandag 4 september 2017

       maandag 19:00 – 20:15 in Koewacht 
dinsdag  18:45 – 20:15 in Axel
vrijdag   13:30 – 14:45 in Axel

Cursusbijdragen 2017/2018

Yogales volwassenen: € 40,- per maand

Proefles: € 5,-

Het geld van de proeflessen gaat naar een goed doel: "the world peace flame" (de wereld vrede vlam)

10% korting als u het hele jaar vooruit betaal (uw voordeel is 4 gratis lessen): € 360,- 

Inschrijven kan via het contactformulier, aanmelden na september is mogelijk.

 

  Dru-Yoga

‘De yoga van het hart’

Die in de kern draait om leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf


Dru yoga besteedt veel aandacht aan het gemakkelijker omgaan met emoties. Als je je gevoelens beter weet te hanteren, ben je meer de baas over je leven. Dan laat je je minder afleiden en kun je je energie gebruiken voor de doelen die je jezelf stelt. Emoties als verdriet of boosheid loslaten gebeurt met series oefeningen die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dit zijn zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die spanningen uit gewrichten en spieren doen wegstromen. Vaak worden daarbij ook visualisaties en affirmaties gebruikt om de emotionele blokkades los te laten. 

Typisch voor Dru yoga zijn de rustige, zachte bewegingen in de houdingen. Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten. Veel houdingen binnen Dru yoga zijn variaties op bekende asana’s. De aanpassing zit ‘m vaak in extra ontspanning en beweging tijdens de houding. De Boom (Vrksasana) wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met een armbeweging waarbij de armen ontspannen rondgaan.

Een ander uitgangspunt is dat je energie beter gaat stromen wanneer je de gewrichten ontspant en je niets over-strekt. Als je bijvoorbeeld je armen zijwaarts strekt, maar net iets te ver naar achteren, creëer je in de schouders spanning die zich vastzet. Volgens de Dru filosofie komt dankzij de zachtheid van de bewegingen meer energie in het lichaam vrij en kan deze vrijelijk stromen.